dsbalqeis.com

mary kay

By

Pasal sy

Blog ini menceritakan tentang sy… of koz laa… “ini blog aku yg punya hehe…” sy suka cantik, tentu anda pun suka tengok diri anda cantik kan.. kan? Jom kita kongsi sama-sama petua kecantikkan. Sedikit pasal sy… umur dah 40-an tapi sentiasa rasa nak muda keh keh keh…..Mestilah… siapa nak nampak tua… walaupun tak akan muda balik tapi biarlah muka tu tak macam umurnya… nampak masih muda walaupun umur dah tuoo… sy nak macam tu. Well xsemua orang bernasib baik tapi kita boleh usaha ke arah itu… macamana? Ada orang kata…”Nak muda kena jaga solat dan rajin selawat, sebab bila hati bersih, jiwa akan tenang… bagi la apa petua pun mesti menjadi… In Shaa Allah”. Rasanya takde masalah kot sebab solat tu dah memang wajib. Selawat tu kita boleh buat bila-bila masa je, dok nunggu anak dalam kereta pun kita boleh selawat. “Allahumma salli’ala muhammadin wa’ala ali muhammadin”

Berbalik mengenai sy semula…. sy tidaklah taksub sangat pada kecantikan dan tidaklah cantik mana pun tapi sekadar nak berkongsi pengalaman dalam penjagaan kulit muka. Sy pernah mengalami masalah jerawat batu pada muka ketika usia menjangkau lewat 30-an. Pelikkan? Patutnya bila umur dah semakin meningkat… kulit dah semakin matang… hormon pun dah makin kurang so patutnya xdelah masalah macam kulit budak remaja. rupanya andaian sy meleset… keadaan sy ini rupanya akibat penggunaan pelbagai produk muka di usia muda. Masalah korang sama tak Spesies kulit macam sy? lain? Tentulah!!! semua orang ada masalah sendiri… masing-masing dapat bahagian masing-masing…

 

dari samsung- eefa 602Dulu cropped-gambar-blog-2015.jpgSekarang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *